14. 4. 2016

Česká síťovka se šije také v Českém Západě

V šicí dílně Českého západu se šijí tašky pro Českou síťovku. Ženy z Dobré vody budou také spolupracovat s Českou síťovkou na výrobě nových, 100% ručně vytvořených síťovek z biobavlny. Druhý dubnový týden proběhl malý workshop a zaučování, kde vznikly první ukázky „dobrovodské síťoviny“.

Spolupráce České síťovky a Českého západu byla zahájena v roce 2015. Karolína Pechová a Eva Ware hledaly nějakou šicí dílnu k navázání spolupráce, protože chtěly rozšířit výrobu o nové druhy tašek. „Hledali jsme chráněnou nebo jinou šicí dílnu, která pomáhá lidem se sníženou možností pracovního uplatnění, kde by se mohly šít naše nové tašky. Narazily jsme na textilní dílnu Českého západu, líbily se nám její výrobky a také jsme na ni slyšely samé dobré reference.  To nás utvrdilo v tom, že to bude u vás fajn.“ Popisuje Eva Ware, jak se „síťovka“ do Českého západu dostala a dodává: „s dosavadní spoluprací jsme velmi spokojené, ženy jsou moc šikovné.

Šicí dílna Českého západu se především zaměřuje na ruční textilní výrobu z přírodních materiálů (len, bavlna). Pracujeme na zakázkách pro velké firmy, ale šijeme též praktické a profesionální výrobky pro každého. To vše většinou na průmyslových šicích strojích. „ S Českou síťovkou jsme začali spolupracovat v loňském roce, dostáváme od nich strojovou síťovinu, kterou sešíváme do tašek. Na nové tašky se těším, budou celé vyráběné ručně, což chce velkou zručnost i trpělivost.“ komentuje spolupráci Bohunka Klabanová, vedoucí šicí dílny.

Na fotografie z workshopu prvních ručních síťovek se můžete podívat na našem FB.

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.